nl divider menu

Informatie

VCI Nederland is het bedrijf voor al uw weefselkweek plantmateriaal. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

ETHIOPIË

 

In 2008 is VCI Ethiopia Tissue Culture Laboratory PLC opgericht samen met de lokale partner Olij Roses Ethiopia met als doel de regionale markt (Afrika en Midden Oosten) beter te kunnen bedienen. Weefselkweek heeft een aantal belangrijke voordelen t.o.v. de traditionele vermeerdering in het veld:

  • Een hoge en constante kwaliteit van identieke nakomelingen van moedermateriaal;

  • Gegarandeerde bacterie- en ziektevrije vermeerdering;

  • De efficiency van deze methode is tot 10.000 keer hoger;

  • De tijdsduur van marktintroducties van nieuwe varieteiten kan met 5-8 jaar worden gereduceerd;

  • Er zijn geen seizoensinvloeden, klimaatomstandigheden, omdat het gehele proces onder steriele omstandigheden plaatsvindt met jaarrond gecontroleerde vermeerderingsomstandigheden zoals licht, temperatuur, vocht etc;

  • Door de hoge efficiency is het kostenconcurrerend.

In de wereldmarkt voor agribusiness en tuinbouw is er een grote vraag ontstaan naar ziektevrij en hoog kwalitatief plantmateriaal. Daarnaast is er een grote vraag naar nieuwe en verbeterde rassen. Beide zaken kunnen alleen maar gerealiseerd worden door gebruikmaking van de weefselkweektechniek.

Ook voor Afrika en met name Ethiopië geldt dat er een grote vraag is naar kwalitatief goed plantmateriaal dat bovendien bacterie- en ziektevrij is. Momenteel kan er aan deze vraag niet voldaan worden door het gebrek aan kennis en beschikbaarheid van gezond plantmateriaal.

Ethiopië biedt een zeer goed investeringsklimaat voor met name weefselkweek. De loonkosten zijn relatief laag, de beschikbaarheid van personeel is groot en de lokale vraag naar gezond plantmateriaal is groot. De transport en logistieke infrastructuur is voldoende ontwikkeld voor wereldwijde exportmogelijkheden. Bovendien is Ethiopië politiek gezien een stabiel land te noemen en worden de overheidsmaatregelen ter bevordering van buitenlandse investeerders bij wet beschermd. Dit heeft er allemaal aan meegewerkt dat VCI Ethiopia het eerste commerciële laboratorium is in Ethiopië.

Het modern ingerichte laboratorium is in 2011 in gebruik genomen. Voor de lokale markt richt VCI Ethiopia zich op de gewassen: Banaan, Aardappel, Suikerriet en Ananas. Voor de export markt worden de volgende gewassen vermeerderd: Lelie, Vaste Planten, Perkplanten, Potplanten, Snijbloemen en Aardappel.

VCI Nederland BV
Daltonstraat 7
1704 SX Heerhugowaard

T. +31 (0)72 5762850
E. admin@vcinederland.nl