VCI is een belangrijke speler in de markt
van de weefselkweekproductie

Over VCI

VCI Nederland is gespecialiseerd in grootschalige vermeerdering van jong plantmateriaal via weefselkweek. Naast productielocaties in het buitenland heeft VCI Nederland de beschikking over een onderzoekteam dat zich bezig houdt met onderzoek en ontwikkeling van weefselkweek- en andere, nieuwe veelbelovende vermeerderingstechnieken. De grootschalige productie vindt plaats in India en Ethiopië.

VCI Nederland is een belangrijke speler in de markt van de weefselkweekproductie en de 1 jarige doorteelt van onder andere Leliebollen, Miniknollen en afgeharde Vaste planten in plug. Het bedrijf is Naktuinbouw Elite® gecertificeerd voor Siergewassen en geregistreerd bij NAK als erkend producent van aardappel weefselkweekmateriaal (microplantjes, microknollen, vitroplanten en miniknollen). Naast productielocaties in het buitenland heeft VCI Nederland de beschikking over een onderzoekteam dat zich bezig houdt met onderzoek en ontwikkeling van weefselkweek- en andere, nieuwe veelbelovende vermeerderingstechnieken.

VCI Nederland is gecertificeerd. Dit is een waarborg dat haar diensten worden uitgevoerd volgens beschreven procedures die voldoen aan internationaal erkende normen. Voor de interne organisatie in het laboratorium hanteert het bedrijf een zelf ontwikkeld kwaliteitssysteem (Quality Manufactoring System). Dit systeem is gebaseerd op de ISO standaardnormen, maar gaat verder op het gebied van kwaliteitsborging van de producten zelf. De activiteiten zijn gericht op weefselkweek productie en ontwikkeling van Lelie, Aardappel, Potplanten, Snijbloemen, Perkplanten, Vaste planten, Suikerriet, Banaan, Ananas.

Meer informatie

VCI Nederland is het bedrijf voor al uw weefselkweek plantmateriaal. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?